header banner
Default

Ripple ne demektir?


Table of Contents

    Ripple nedir?

    Ripple nedir

    Ripple, 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemi (RippleNet) ve kripto para değeridir (XRP). Ripple diğer birçok kripto para birimlerinin aksine merkezi olan bir kripto para birimidir. Blockchain sistemi üzerinde işlem görmesine rağmen işlem gören bütün defterler şirket tarafından yönetilmektedir.

    Ripple ile amaç büyük miktarlardaki varlık ve para transferlerinin hızlı, güvenilir ve ucuz bir şekilde, blockchain sistemi üzerinden yapılmasıdır.

    Ripple şirketinin CEO’luğunu Brad Garlinghouse yürütmektedir ve dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunmaktadır.

    Ripple şu anda kripto para değerleri arasında Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en çok piyasa değeri olan kripto paradır.

    Kurumsal bir merkeze sahip olması Ripple kripto para değerinin, ödeme sistemleri sağlayıcısı şirketlerin ve bankaların tercih ettiği bir kripto para ve transfer sistemi olmasını sağlamıştır.

    Ripple madenciliği nasıl yapılır?

    Ripple nedir

    Ripple’ın, diğer kripto para birimlerinin aksine madenciliği veya üretimi yapılmamaktadır. Dolaşımdaki bütün Ripple değerlerini şirket üretmektedir. Toplam üretilen Ripple miktarı 100 milyar adet olsa da, şirket piyasaya sadece 40 milyar adet Ripple sunulmuştur.

    Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden farklı bir politika izleyen şirket madencilikten farklı bir üretim sistemi benimsemiştir. Üretilen Ripple’lar belli aralıklarla piyasaya sürülmeye devam etmektedir.

    Sources


    Article information

    Author: Russell Reeves

    Last Updated: 1704458042

    Views: 741

    Rating: 3.8 / 5 (108 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Russell Reeves

    Birthday: 1956-05-26

    Address: 8794 Robin Isle Apt. 521, New Tiffanyfort, CA 20483

    Phone: +4278346127416442

    Job: Drone Pilot

    Hobby: Billiards, Board Games, Running, Rowing, Gardening, Survival Skills, Fishing

    Introduction: My name is Russell Reeves, I am a apt, candid, cherished, Determined, unwavering, accomplished, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.